Когато Apple анонсира версията от 2016 г. на своя MacBook Pro с Touch Bar, USB-C стандартът все още изглеждаше далеч в бъдещето. Оттогава обаче измина достатъчно време и той стана важна част от технологичното ни ежедневие. Добавете към него и другия интерфейс, като HDMI, USB 3.0, SD карти и др., с които жонглираме в ежедневието, и получавате цяла камара от входове, изходи и кабели, за които трябва да мислим. Satechi Type-C Pro Hub е решение от типа „всичко в едно“ именно на този проблем и покрива всички нужди, когато става въпрос за включване на външна периферия и устройства във вашия 2016/2017/2018 MacBook Pro. Че и отгоре.

Аксесоарът, който Apple трябваше да направи

Като дизайн и визия Satechi Type-C Pro Hub адаптерът е проектиран изключително с идеята за новите MacBook Pro машини. Изработен от лъскав алуминий и в разкошен минималистичен сребърен или сив цвят, този аксесоар пасва перфектно на вашия MacBook Pro и изглежда като негово естествено продължение. Изработката е здрава и тялото не се поддава лесно на натиск при огъване – нещо, което със сигурност ще допринесе за дълъг живот на джаджата.

Интерфейсът включва един Thunderbolt 3 порт, един USB-C порт, два USB 3.0 порта, 4k HDMIпорт, един вход за SD карта и един за MicroSD карта. Това, което няма да откриете тук в тестовия модел, са портове за Ethernet, DisplayPort, Mini и Micro USB, но в други хъбове от асортимента на компанията ги има и тях.

Благодарение на възможностите на стандарта USB-C, Satechi Type-C Pro Hub изисква само два USB-C порта на вашия лаптоп, за да получите целия набор от I/O опции.

За всеки по нещо

Говорейки за I/O опции – те са повече от достатъчни, дори ако потребителските ви умения са над средното. Единствено ако ви трябва жичен интернет или повече от два USB 3.0 и USB-C порта, тогава хъбът няма да е достатъчен. Thunderbolt 3 осигурява заряд както за 13” (61 W), така и за 15” (87 W) MacBook Pro модели, което е особено удобно, ако ползвате външен USB-C монитор, който едновременно ще зарежда вашия MacBook Pro, докато е включен. През този порт може да поддържате един 5К или два 4К дисплея на 60 Hz.

На свой ред HDMI портът осигурява 1080p видео на 60 Hz или до 4K при 30 Hz.

С увеличаването на обемите вградено пространство за съхранение и на облачния сторидж на пръв поглед изглежда, че нуждата от microSD и SD card четец вече не е толкова голяма. Но истината е, че удобството никога не може да се пренебрегва и ако искате да прехвърлите големи обеми снимки от вашия DSLR апарат например, те ще ви бъдат полезни.

Лесен за пренасяне и надежден за работа

Ако все още не сте заменили всичките си кабели с USB-C такива, Satechi Type-C Pro Hub е отлично решение за вашата периферия. Този аксесоар добавя истинско удобство, без това да става за сметка на излишен обем, който да развали профила на иначе тънкия лаптоп. Satechi Type-C Pro Hub е всичко, което може да искате от такава джаджа: тя изглежда добре, функционира надеждно и покрива всички нужди на огромната част от потребителите. Компактните размери могат да направят този хъб неизменен спътник, заслужил своето място в раницата ви, наравно с незаменимата външна батерия: не защото може да ви трябват всички портове, които има, а защото има всички портове, които може да ви потрябват.

Докато Apple продължава да предлага два USB-C порта в своите MacBook Pro машини, Satechi Type-C Pro Hub ще заслужава вашето внимание. Този хъб наистина изглежда като аксесоар, който Apple можеше да направи и продава в своите магазини, вместо по-скъпите преходници, които компанията предлага.

 

Източник: Hicomm