Блог

Apple ще анонсира четири iPhone-a, два часовника и един iPad Air

септември 8th, 2020|0 Comments

Следващото виртуално събитие на Apple наближава и изглежда, че то ще бъде доста голямо, твърди Bloomberg. Разбира се, голямата звезда ще бъдат четирите нови 5G iPhone-a с OLED екрани и диагонали от 5.4, 6.1 (стандартен и Pro модел) и 6.7 инча.

iOS ще ограничи следенето на потребителите и Facebook хич не е доволен

август 31st, 2020|0 Comments

Apple затруднява компаниите да проследяват данните на потребителите през приложения - и Facebook казва, че това може да има пагубни ефекти върху част от бизнеса на социалната мрежа.

iPhone 12: по-скъп, но за сметка на това без зарядно в кутията

август 31st, 2020|0 Comments

Нов доклад на анализаторската компания TrendForce твърди, че базовият iPhone 12 ще се предлага без никакви аксесоари. С други думи в кутията му не би трябвало да откриете нито зарядно устройство, нито жични слушалки. По този начин се потвърждават прогнозите, според които Apple ще продава ново 20 W захранване за iPhone отделно.

Дисплеят на iPhone 12 Pro Max ще се опреснява със 120 Hz

август 31st, 2020|0 Comments

Най-новият слух относно iPhone 12 идва от Twitter профила @Jon_Prosser, който и преди е давал достоверна информация за бъдещи iPhone модели. Сега той твърди, че iPhone 12 Pro Max все пак ще има 120 Hz честота на опресняване на дисплея. Тази новина идва само два дни след като предишен слух твърдеше, че iPhone 12 Pro няма да има такъв дисплей заради недостатъчно количество екрани.

Apple вероятно ще забави iPhone 12 Pro

август 26th, 2020|0 Comments

Според доклад на анализаторите Рос Йънг и Джон Просър Apple най-вероятно ще забави премиерата на iPhone 12 заради проблем с доставката на 120 Hz екрани. Според тях има вероятност телефоните да излязат на пазара с поддръжка на 60 Hz, като екстрата с по-бързо опресняване да остане за следващата генерация смартфони.

5G компонентите в новият iPhone ще струват между $75 – $125, но няма да го направят по-скъп

август 24th, 2020|0 Comments

Известният анализатор, Минг-Чи Куо, изказа мнението си колко ще струва добавянето на 5G функционалности в новите iPhone-и. Според него, цената за модем под 6GHz ще е $75, а за такъв опериращ на по-високи честоти - $125.

Apple ще оторизира и малки сервизи, което значително ще улесни ремонта на компютрите

август 24th, 2020|0 Comments

Съвсем скоро поправката на вашия Mac ще бъде доста улеснена. Apple обявиха, че започват оторизирането на сервизи, които не са фирмени. Компанията ще предостави части и обучение на всички, които отговарят на условията. Apple въведе специална оторизация на малки сервизи в САЩ през миналата година, като отскоро обхватът ѝ е разширен, като вече обхваща Европа и Канада. До момента над 700 сервиза в цял свят са кандидатствали за одобрение. Разширената сервизна програма е в резултат на дългогодишна борба на различни организации, които са се борили с Apple за улесняването на оторизацията на нефирмените, малки сервизи. Тази промяна ще позволи на продуктите на компанията да се използват по-дълго време, което ще даде на потребителите чувство, че получават специално и персонализирано внимание. Това е страхотна новина за всички, които имат лаптоп

Проблем с лещата на iPhone 12 изненада неприятно Apple

август 12th, 2020|0 Comments

Известният анализатор Минг Чи-Куо твърди, че по време на тестовете на камерата на новия iPhone 12 е възникнал неочакван проблем с качеството на лещите, доставяни от един от доставчиците на Apple. Оказва се, че по време на тест за висока температура и висока влажност, чиято задача е да удостовери, че камерите могат да работят в тропичен климат, покритието на широкоъгълната леща се е напукало.

Забраната на WeChat може значително да навреди на iPhone продажбите

август 12th, 2020|0 Comments

Решението на президента Тръмп да забрани на американските компании да имат бизнес отношения с приложението WeChat може да има негативни последици за продажбите на iPhone. Това твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, според когото, ако WeChat бъде премахнато от всички версии на App Store, продажбите на iPhone може да паднат с до 30 процента.

Apple стана най-скъпата компания с акции на борсата в света

август 5th, 2020|0 Comments

След като обяви отлични финансови резултати за последното тримесечие, акциите на Apple стигнаха рекордни нива в петък, което позволи на създателя на iPhone за кратко да измести Saudi Aramco, за да стане най-високо оценената търгувана на борсата компания в света. Акциите на Apple удариха 412.22 долара за бройка, с което пазарната капитализация на гиганта стана 1.762 трилиона долара. От своя страна Saudi Aramco, която е най-скъпата публична компания, откакто излезе на борсата миналата година, има пазарна капитализация от 1.760 трилиона долара. След последния скок на акциите си Apple отбелязва ръст на стойността си с 40 процента повече, отколкото по същото време миналата година. В резултат анализаторите смятат, че тя и други големи американски технологични компании ще излязат от коронавирус пандемията с много по-силни резултати, отколкото

(Почти) официално: iPhone 12 на 8-ми септември

юли 28th, 2020|0 Comments

Според запознати с плановете на Apple източници компанията ще анонсира новото семейство iPhone 12 на 8 септември. Пак тогава трябва да видим и новия Apple Watch Series 6, докато според същия източник новият iPad Pro, Apple Glass и първият МасBook модел със собствени чипове на Apple ще се появят на 27 октомври.

iPhone с надпис „Made In India“ е вече факт

юли 27th, 2020|0 Comments

Основният партньор на Apple в производството на iPhone Foxconn започна да сглобява сегашното поколение iPhone в завода си в Индия. Това е стартът на първото iPhone производство в страната, след като гигантът реши да прехвърли част от капацитета си от Китай.

Apple Car Key – как работи и кога ще можете да го използвате ?

юли 7th, 2020|0 Comments

Как работи? Car Key на Apple има за цел да замени физическия ключ за кола. Работата му бе демонстрирана на WWDC 2020. Телефонът се приближава до ключалката и тя се отключва посредством NFC. Когато сте вътре, поставяте iPhone-а в зарядното или докинг станцията и колата стартира. Ако сте с iPhone 11 или по-нов модел, дори не е нужно да вадите устройството от джоба си, за да се активират тези функции, благодарение на U1 чипа. Няма и нужда от индентификация всеки път, активирането на Car Key става само с едно натискане. От Apple обясняват, че смартфона и колата се разпознават чрез уникален токен. Ако все пак този Express Mode ви притеснява и искате нещо по-сигурно, може да зададете опция да се изисква Touch ID или Face