Блог

Apple AirPods Max са тук за сериозните $549 заедно със своя провокативен калъф

декември 17th, 2020|0 Comments

Apple представиха своите слушалки AirPods Max, които изненадаха поради няколко причини: Първата от тях са спецификациите им: те разполагат с най-новия H1 чип, адаптивен еквалайзер, шумоизолирaщи са, доставят пространствена аудио с възможност за споделяне на звука, а зареждането им се осъществява чрез Lightning port. Разбира се, съвременните изисквания за здравина, гъвкавост и комфорт са спазени под формата на олекотена рамка, облечена в дишащ материал.   Втората причина е, че за AirPods Max се говори повече от година, като до този момент Apple работеха в тясно партньорство с Beats by Dre. Няма как да не очакваме от потребителите да се запитат: с какво AirPods Max са по-добри? От Apple отговарят в типичния за тях стил, че слушалките разполагат с 40-милиметров динамичен драйвер, благодарение на който се постига

Apple не ви шпионира с антивирусната програма в Mac OS Big Sur

ноември 30th, 2020|0 Comments

Apple бе принудена да дава обяснения за съмнителната дейност на своята антималуер платформа Gatekeeper, след като експерти установиха, че тя нарушава личното пространство на потребителите.

Apple и iPhone 12 в челна битка със Samsung в родната Южна Корея

октомври 9th, 2020|0 Comments

Според нова информация Apple ще превърне пазара в Южна Корея в основна цел за своя нов iPhone 12. Гигантът възнамерява да пусне новите модели там по-рано, отколкото на други места по света.

Apple ще анонсира четири iPhone-a, два часовника и един iPad Air

септември 8th, 2020|0 Comments

Следващото виртуално събитие на Apple наближава и изглежда, че то ще бъде доста голямо, твърди Bloomberg. Разбира се, голямата звезда ще бъдат четирите нови 5G iPhone-a с OLED екрани и диагонали от 5.4, 6.1 (стандартен и Pro модел) и 6.7 инча.

iOS ще ограничи следенето на потребителите и Facebook хич не е доволен

август 31st, 2020|0 Comments

Apple затруднява компаниите да проследяват данните на потребителите през приложения - и Facebook казва, че това може да има пагубни ефекти върху част от бизнеса на социалната мрежа.

iPhone 12: по-скъп, но за сметка на това без зарядно в кутията

август 31st, 2020|0 Comments

Нов доклад на анализаторската компания TrendForce твърди, че базовият iPhone 12 ще се предлага без никакви аксесоари. С други думи в кутията му не би трябвало да откриете нито зарядно устройство, нито жични слушалки. По този начин се потвърждават прогнозите, според които Apple ще продава ново 20 W захранване за iPhone отделно.