Блог

Apple AirPods Max са тук за сериозните $549 заедно със своя провокативен калъф

декември 17th, 2020|0 Comments

Apple представиха своите слушалки AirPods Max, които изненадаха поради няколко причини: Първата от тях са спецификациите им: те разполагат с най-новия H1 чип, адаптивен еквалайзер, шумоизолирaщи са, доставят пространствена аудио с възможност за споделяне на звука, а зареждането им се осъществява чрез Lightning port. Разбира се, съвременните изисквания за здравина, гъвкавост и комфорт са спазени под формата на олекотена рамка, облечена в дишащ материал.   Втората причина е, че за AirPods Max се говори повече от година, като до този момент Apple работеха в тясно партньорство с Beats by Dre. Няма как да не очакваме от потребителите да се запитат: с какво AirPods Max са по-добри? От Apple отговарят в типичния за тях стил, че слушалките разполагат с 40-милиметров динамичен драйвер, благодарение на който се постига

Apple не ви шпионира с антивирусната програма в Mac OS Big Sur

ноември 30th, 2020|0 Comments

Apple бе принудена да дава обяснения за съмнителната дейност на своята антималуер платформа Gatekeeper, след като експерти установиха, че тя нарушава личното пространство на потребителите.

Apple и iPhone 12 в челна битка със Samsung в родната Южна Корея

октомври 9th, 2020|0 Comments

Според нова информация Apple ще превърне пазара в Южна Корея в основна цел за своя нов iPhone 12. Гигантът възнамерява да пусне новите модели там по-рано, отколкото на други места по света.

Apple ще анонсира четири iPhone-a, два часовника и един iPad Air

септември 8th, 2020|0 Comments

Следващото виртуално събитие на Apple наближава и изглежда, че то ще бъде доста голямо, твърди Bloomberg. Разбира се, голямата звезда ще бъдат четирите нови 5G iPhone-a с OLED екрани и диагонали от 5.4, 6.1 (стандартен и Pro модел) и 6.7 инча.

iOS ще ограничи следенето на потребителите и Facebook хич не е доволен

август 31st, 2020|0 Comments

Apple затруднява компаниите да проследяват данните на потребителите през приложения - и Facebook казва, че това може да има пагубни ефекти върху част от бизнеса на социалната мрежа.

iPhone 12: по-скъп, но за сметка на това без зарядно в кутията

август 31st, 2020|0 Comments

Нов доклад на анализаторската компания TrendForce твърди, че базовият iPhone 12 ще се предлага без никакви аксесоари. С други думи в кутията му не би трябвало да откриете нито зарядно устройство, нито жични слушалки. По този начин се потвърждават прогнозите, според които Apple ще продава ново 20 W захранване за iPhone отделно.

Дисплеят на iPhone 12 Pro Max ще се опреснява със 120 Hz

август 31st, 2020|0 Comments

Най-новият слух относно iPhone 12 идва от Twitter профила @Jon_Prosser, който и преди е давал достоверна информация за бъдещи iPhone модели. Сега той твърди, че iPhone 12 Pro Max все пак ще има 120 Hz честота на опресняване на дисплея. Тази новина идва само два дни след като предишен слух твърдеше, че iPhone 12 Pro няма да има такъв дисплей заради недостатъчно количество екрани.

Apple вероятно ще забави iPhone 12 Pro

август 26th, 2020|0 Comments

Според доклад на анализаторите Рос Йънг и Джон Просър Apple най-вероятно ще забави премиерата на iPhone 12 заради проблем с доставката на 120 Hz екрани. Според тях има вероятност телефоните да излязат на пазара с поддръжка на 60 Hz, като екстрата с по-бързо опресняване да остане за следващата генерация смартфони.