Отношенията между Apple и Tesla и техните шефове Тим Кук и Илон Мъск са доста любопитни и дори пикантни според това, кого точно ще попитате. Наскоро Тим Хигинс – репортер на The Wall Street Journal – разкрива любопитен телефонен разговор, проведен между Кук и Мъск през 2016 г.

До представянето на Model 3, от който зависи бъдещето на Tesla, остава съвсем малко, а компанията вече е има сериозни финансови затруднения. Тогава Кук има идея: Apple да купи Tesla. Мъск е заинтересован, но при едно условие – той да бъде изпълнителен директор.

„Разбира се“, отвръща Кук. „Когато купихме Beats през 2014 г., ние запазихме нейните основатели Dr. Dre и Джими Йовайн.“

„Не“, отвръща Мъск. „Apple. Искам да съм шеф на Apple.“

„Майната ти“, възкликва Кук и затваря.

През годините този анекдот има различни варианти, като Кук веднъж обяви, че никога не е говорил с Мъск, но уважава това, което е направил за Tesla. В същото време Apple привлече няколко бивши служители на Tesla, което накара Мъск в един момент да обяви Apple за „гробището на Tesla“. Сега след разкритията на Хигинс Мъск на свой ред отрече да е провеждал подобен разговор и обяви историята на журналиста за „скучна и фалшива“.Според Мъск той е отправил предложение към Кук Apрle да закупи Tesla за около 1/10 от сегашната стойност на компанията, но шефът на Аpple изобщо не се съгласил на среща.

В момента Apple разработва собствена електрическа кола, за която е логично да предположим, че ще се конкурира именно с Tesla.

 

Източник: Hicomm.bg

Снимка: Shutterstock