Слуховете за новиата iPhone серия за 2021 г. бързо набират пара. Според AppleInsider добре познатият профил EverythingApplePro е споделил изтекла информация за iPhone от следващо поколение, който ще разполага с постоянно включен дисплей. Съобщава се, чеенергийноефективният 120Hz LTPO (нискотемпературен поликристален оксид) дисплей ще имитира заключения екран и ще достави основна информация без никакво действие от страна на потребителя, подобно на това, което виждате на някои телефони с Android. Само батерията и часовникът ще бъдат постоянно видими, но „лента и икони“ ще показват вашите известия, които ще се появят, но само за миг.

Профилът също повтаря слуховете на анализаторите за модернизирани камери по цялата конфигурация, включително подобрени свръхшироки камери (с по-добро представяне при слаба светлина), автоматична астрофотография и режим на портретно видео, подобен на Galaxy S21. Може да видим и по-силни MagSafe магнити. Това не е задължително да доведе до легендарния iPhone без портове, но със сигурност дава по-добър аргумент за подобен ход.

Дизайнът може да не се промени много тази година – освен по-удобен за хващане матов модел на Pro. Многобройни по-ранни слухове показват, че новият iPhone ще използва по-малък, по-малко натрапчив прорез за Face ID и предната камера, заедно с възможен дисплей за четене на пръстови отпечатъци.

Бихме приели тези слухове с пословичното зрънце сол. Без значение колко точен може да бъде този профил, Apple може лесно да премахне или модифицира функции преди началото на производството. Предполага се, че компанията се е отказала от 120Hz дисплеи за семейството на iPhone 12 поради опасения за живота на батерията. Винаги включен дисплей би имал смисъл предвид напредъка в технологиите. LTPO е ключът към превръщането на постоянно работещите екрани в жизнеспособни в последните Apple Watches и те присъстват от известно време в устройства като Galaxy Note 20 Ultra. Apple може да навакса с постоянно включени функции, без да се налага да жертва много дълголетие на модела.

 

Източник: Hicomm

Снимка: Google